Joga in glasbena meditacija

1-2

hatha jogo telo počasi premikamo v različne položaje, s tem krepimo telo in gibčnost, hkrati pa se osredotočamo na dihanje in obenem sproščamo.

Hatha joga daje poseben poudarek nadzorovanemu dihanju in drži. Ustvarjanje osnovne moči, ki je ključnega pomena za dobro držo telesa, je še en pomemben vidik te vrste joge.

Vinyasa/dinamična joga povezuje dih in gibanje. Medtem ko se premikamo iz ene asane v drugo, nam sproščeni vdihi in izdihi dajejo občutek, da dih premika naše telo.

Joga za otroke je veliko več kot le igra. Vadba joge je za otroke pomembna iz istih razlogov kot za odrasle. Joga otrokom pomaga, da se sprostijo, lajšajo stres in tesnobo, bolje spijo, izboljšajo čustveno regulacijo, povečajo empatijo ter izboljšajo razpoloženje. Joga jih uči kako biti bolj pozoren, kar je le eden izmed mnogih načinov, kako lahko otroke učimo čuječnosti.

Zvočna kopel

Glasbena pravljica z meditativnimi glasbili (gong, tibetanske posode, kristalna posoda, koshi zvončki, kalimba, oceanski boben, spring drum…) in prepevanjem manter. Kaj zvočna meditacija sploh je? Je uporaba glasbe za izboljšanje fizičnega ali emocionalnega počutja in zdravja. Prinaša globoko sprostitev uma in telesa. Zvok pomaga odpraviti energijske blokade, ki se pojavijo v nas. Glasbila in mantre, ki vibrirajo v popolni resonanci, se sinhronizirajo z valovanjem naših možganov ter telesa in tako začnejo postopek zdravljenja. Petje manter še bolj aktivira subtilne energijske centre in nas še bolj umiri, sprosti in navda z radostjo.

IMG_20200321_125017_723
186570647_236510411606711_8087097227058403120_n

Individualno zvočno sproščanje 

Posebno zvočno potovanje s himalajskimi pojočimi posodami, gongom in drugimi meditativnimi glasbili. Na individualnem zvočnem tretmaju se boste globoko sprostili, regenerirali in se napolnili z življenjsko energijo. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije in ravnovesja.